Wednesday, October 28, 2009

rosii umplute...

... cu dragoste si sclipici! adica ficat! din ala care nu place de obicei la nimeni, mai ales daca-i facut cu ceapa, da tocmai pt scarbosii aia m-am gandit sa fac ceva de bagat pe sub mustata. pt ca ceapa-i afrodisiac. de-aia am pe balcon cultura de ceapa in toti papucii vechi care nu-i mai port sau in carcase vechi de calculator. pe care le cresc cu dragoste, desigur.
bun, deci in primu rand se da drumu la o piesa muzicala, cum ar fi sa zicem

pe urma, se iau niste rosii, unt, usturoi, patrunjel verde sau vestejit in cazu meu, o felie de paine alba, un ou, lapte, pasta de tomate, doua cepe, foi de dafin si niste ficat.


rosiile se scobesc (se tine umplutura pt mai tarziu), se sareaza, si se aseaza intr-o sita cu fata in jos ca sa se scurga.


intr-un recipient se pune o lingura de pasta de tomate care se amesteca cu putina apa, ca sa devina mai lichida, peste care se pune usturoiul zdrobit, o lingurita de patrunjel maruntit, miezul rosiilor, sare si piper, si o frunza maxim doo de dafin, si se lasa sa fiarba la foc mic vreo 10 minute.



in alt vas, in putin unt, se caleste un pic de ceapa, dupa care ficatu taiat nu f mare se inabusa laolalta cu ceapa. se scoate intr-un vas separat, se amesteca cu miezu de la felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, un ou, o lingurita de patrunjel tocat, sare si piper.


cu umplutura asta se umple, bineinteles, ca doar de-aia ii zice umplutura, rosiile, si se lasa la cuptor vreo 15 minute. se scot, se strecoara sosul mai devreme pregatit si se toarna peste compozitia care-i in vas, dupa care se mai lasa la cuptor vreo 5 minute, asa.


evident, am servit cu orez din placere, da ar fi mers mai bine cu niste paste, in umila mea parere.

0 comments:

Post a Comment