Tuesday, October 20, 2009

pangasius cu sos dulce si acru

as vrea sa scriu ceva ultra interesant si amuzant, da imi pica ochii in gura de somn si inca nici nu am baut cafea, asa ca ma grabesc sa nu se faca o.r.l. 9
am avut asa: niste file de pangasius, mustar, pasta de tomate, un ardei verde, un morcov, sos de soia, o ceapa rosie, ananas rondele, otet, zahar brun, niste amidon, sare si piper si un pic de faina si patrunjel verde.

pestele se unge cu mustar pe ambele parti intr-un strat subtire, si se da printr-un amestec de faina, sare si piper. io unu doua bucati de peste le-am condimentat doar cu sare si piper si le-am dat printr-un pic de mustar, din cauze de stomac.

bucatile de peste le-am prajit un pic in ulei de masline, cat sa prinda un pic de culoare, dupa care le-am scos deoparte.

ceapa taiata marunt, cu ardeiu si morcovu rondele le-am calit un putin ulei de masline, peste care am pus vreo doua rondele de ananas taiat bucati, doua linguri de pasta de tomate, o lingura de sos de soia, doua linguri de zahar brun, doua lingurite de otet si o cana de supa de legume, si le-am lasat sa fiarba vreo 5 minute. dupa aia, am pus niste suc de ananas intr-un pahar, cam un sfert, am pus doua lingurite de amidon, si am mai lasat sa fiarba sosul o devenit mai gros. la sfarsit am pus si niste patrunjel verde tocat

intre timp am fiert niste orez, pe care l-am intins pe farfurie, am pus un pic de sos peste orez, o bucata de peste, si iar niste sos, si am servit. recunosc ca mi-am lins degetele, o fost foarte bun sosu.


si o piesa care imi place tare mult cum suna, ca ma simt in calitate de bugetar

0 comments:

Post a Comment