din nou e cerul innorat, si soarele nu se zareste
iara de frig si de necaz, barba parca mai mult imi creste
si ochii cei inlacrimati, i-ascund sub ochelarii mocicosi
sa nu-i observe vreun strain, si sa nu rada ca-s fricosi
mi-am prins si ciocu in fermoar, si de durere-as vrea sa-njur
da' reusesc sa ma abtin, gandind la al tau suflet pur
iar din vazduhul cel inalt, raza de soare eu zaresc,
si-un gand apare brusc in cap: draga ....... te iubesc
o poezie creatie proprie, pe la 9 fara 20 cand beam cafeaua da incarcat de mult sentiment. sa purced deci la ingrediente: piept pui, unt, sos soia si o punga de susan. sare si piper dupa gust.
am pus susanu in wok, fara ulei fara nimic, si l-am prajit un pic, doar cat sa capete un pic de culoare maronie.
l-am amestecat cu sare si piper, si pe urma am dat pieptu de pui prin sos de soia, susan, si l-am pus in vasu de yena. se mai poate da si prin faina, chiar dupa ce o fost uns cu sosu de soia, da io personal nu prea servesc chestii de genu asta.
am topit o lingura de unt, am turnat peste tot, si am pus la cupot o juma de ora. dupa primele 15 minute am scos un pic afara din cuptor si am turnat din unt peste piept.
orezu la fiert in apa cu sare, l-am spalat cu apa rece si l-am scurs, dupa care am pus o lingura de ulei de masline in wok, l-am incalzit, si am spart 2 oo in wok, pe care le-am amestecat in continu.
am turnat orezu peste, sos de soia, si l-am prajit la foc piscos. si dupa aia am mancat.
deci pa!
Un pic de toamna pe bicicleta
6 years ago
0 comments:
Post a Comment