Tuesday, March 24, 2009

prajitura cu visine

adica reteta clasica, mancati-as! luata din cartea lu doamna jurcovan! care fac pariu ca toate mamicile o au pe acas.
deci trebe asa 6 oua, 300g zahar, ulei, 300ml lapte sau apa minerala,500g faina, 1/2 plic praf de copt,zahar vanilat-2 plicur, praf de copt, scortisoara, visine si petit pesmet.

se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare, zaharul, se bate din nou pana se intareste si se pune in ordinea urmatoare: galbenusurile, se bate pana se omogenizeaza, uleiul - cam 10 lingurite, apa minerala sau laptele,zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si scortisoara (cam jumate de lingurita).

intr-o tava unsa cu un pic de unt sau margarina, se toarna un strat subtiiiiiiiiiire de aluat, se amesteca visinele cu pesmetul (sau se pot lasa intregi, dupa preferinte), care se pun oarecum in mod egal pe toata suprafata, dupa care se acopera cu restul de aluat, si se arunca in cuptor. io ca un ninja ce is, ii trag doua picioare de obicei. se lasa cam 45 de minute, dupa care se scoate, se verifica daca ii coapta ori ba, caz in care se mai lasa. a da, si fff important, se mananca.
si cam asa arata la interior, care scuzati firimiturile, da nu am mai avut rabdare sa nu tai o data o bucata!

4 comments:

Teo said...

Jurcovan rulz!!! am o editie de prin 74, daca nu mai tinerica :D

Laurentiu Pop said...

daaaa, tanti stie ceva meserie!! am vazut o editie noua si adaugita sau cum se zice, ca io nu-s din localitate, si ma gandeam ca sa o procur tip cumpar cand oi putea

Amalia said...

Faine retete, putin cam dure introducerile :)... cat despre visine daca accepti un mic sfat le poti da prin faina o sa vezi ca nu se mai lasa la fund. Spor la gatit!

Laurentiu Pop said...

hihihi, multumesc amalia, o sa fiu muy atento

Post a Comment