Monday, March 30, 2009

clatite cu carne si spanac

buna ziua! petrea aici, la o noua emisiune viata satului. cand eram mic mi se parea cea mai sexy emisiune la care poate accede un om. daca imi aduc bine aminte, era printre putinele lucruri care se difuzau la tv duminicape vremea comunismului. exact de ce ai nevoie sa te recreezi dupa ce vii de la biserica! unde orice om harnic si muncitor poate afla ca nu conteaza asta, ca o sa ajunga in iad. sau daca da bani la biserica, scapa usor.
deci pt clatite ii nevoie besoin de: 3 oua, 100 g smantana, 15 ml esenta de rom sau 30 de ml de rom bun de baut, 250 g de faina, 600 ml lapte, 30 ml ulei de masline. se pune intr-o ulcica de cam 2 l uleiul, galbenusurile de ou, smantana, esenta de rom, se amesteca, se toarna incet incet faina sa nu faca cocoloase, si la final laptele putin cate putin. se bat albusurile, care se toarna peste treaba obtinuta anterior, dupa care se prajesc ca niste clatite normale.
pe urma, se ia cam 200-250 de grame de carne care va place, io am avut porc, se da prin masina de tocat impreuna cu jumate de kil de spanac, se amesteca, se razuiesc cam 100 de g de telema, 100 de g de smantana si un ou intreg, si se mai amesteca o data. sare si piper dupa gust.

cand ii gata compozitia, se umple clatitele, se aseaza intr-un vas termorezistent, se pune bulion sau sos de rosii peste si optional se presara cascaval ras sau parmezan. se lasa cam 15 minute la cuptor, in caz ca-i vas de jena, sau 25 daca aveti vas din ceramica. si dupa aia se mananca!

0 comments:

Post a Comment