Tuesday, March 24, 2009

fructe de mare cu orez si legume

pei m-am gandit io asa ca daca niste oameni tot lucreaza ca sa prinda cracaratite sau cum i se zice la paienjenii aia de apa care is mai mari si au clentacule, ca pe urma unii oameni face si ei frigidere ca sa aiba in ce sta crustaceeeeele sau cum se zice, deci sa mananca si burta mea ceva.
asa ca, am luat o punga de asa ceva, sos de soia, sos chilli, usturoi granulat, ghimbir, ardei gras sau capia, ceapa verde green, morcov si un dovlecel.
dupa aia (puteam sa scriu si ulterior, da nu aveam chef), se taie toate de-a lungu sau ma rog, julienne, ardeiu rondele, si se pune in wok-u incins in prealabil cu o lingura de ulei de masline, doua linguri sos de soia, si o lingurita de ghimbir.
cand s-o calit un pic, se pune si orezu fiert de dinainte, peste el, plus se adauga usturoiu dupa gust.
cand se prajeste un petit si orezu, se pun fructele de mare cat sa se prinda un pic de culoare, eventual putin vin alb, si apa cat sa acopere totul, si tinandu-se pe foc pana scade apa. si amestecand relativ des, sa nu se prinda de cur tip buci. ii foarte bun la gust, chiar daca nu are cel mai porno aspect.

0 comments:

Post a Comment