Tuesday, October 19, 2010

AFRICAN CHICKEN

pentru aceasta zi de marti, o sa pun o reteta care am facut-o acum ceva zile si de care am mancat acum mai mult timp, numa ca n-am apucat sa o si scriu, si anume, pui african. pui in sensu de pasare, nu de elefant, sau leu, sau girafa sau chiar jaguar.
necesita dupa cum urmeaza: 1 cutie lapte de cocos, 2 ardei iuti, piept de pui, usturoi, ceapa, 2 ardei rosi, 2 portocale, sos de soia, smantana dulce de gatit, sare, piper, curry si boia dulce.


am marinat carnea de pui taiata felii in 5 linguri sos de soia, sucul de la portocale si usturoiul zdrobit doo ore.


am taiat marunt ceapa, ardeiul si ardeiu iute, si le-am calit in putin unt, dupa care am pus puiul scurs de marinata, boia si curry, si am prajit un pic.


am pus marinata, o jumate de cutie de lapte de cocos, si am lasat sa fiarba un pic, dupa care am pus 1 pahar de smantana dulce, am amestecat, si am stins focu, si am servit cu orez.



era la televizor piesa asta, asa ca asta am ascultat

5 comments:

Anonymous said...

De unde pana unde maciucile mele neafricane e aista african? Adicatalea mie sa imi zici pe ce baza, da? :D


E un curry adaptare europeana la retete deja vag aduse din India, parerea mea.

Anonymous said...

na ca imi lua commentu aiurea, voiam sa zic in plus ca melodia e misto, am si uitat de ea.

Anonymous said...

dar de ce anume este "african" acest pui??

Anonymous said...

io zic ca are culoarea africii, de aia !

Anonymous said...

este pui cu carry...indian

Post a Comment