Friday, June 5, 2009

briose

briosele kick ass! si tata lu dexter din dexter laboratory crede la fel.
asa ca, cu toate ca nu prea folosesc cantitati exacte, de data asta am folosit, ca sa fiu sigur ca nu se bulesc briosele. si am folosit 350g de faina, 80 ml ulei tip masline, 80 g zahar, 10 g praf de copt, o badoaca de iaurt, 1 varf de brisca de sare, 2 oua, scortisoara si un borcan de compot de visine.

care bunoara se obtine compozitia amestecand totu, in afar de visine si scortisoara. o compozitie care seamana la consistenta cu clatitele, doar ca putin mai groasa.

pe urma se pune hartia in tava, se pune o linga de aluat in forma, se pun visine amestecate cu scortisoara, o jumate de lingura de aluat peste, si in varf cate o visina. si se baga la cuptor 20-30 de minute, se scot, si se lasa 15 minute sa se raceasca, adica sa fie cool.

gyeah!

6 comments:

adizzy said...

ce gustoase arata...

adizzy said...

tava si hartia de unde le-ai cumparat?

Laurentiu Pop said...

tava am luat-o din germania, cu mult inainte sa ma gandesc vreodata la facut briose. hartie am gasit la auchan, sau cum se zice

adizzy said...

finally am facut rost si eu de tava..culmea exact ca a ta :P si am facut si briosele dupa reteta ta..trebuie musai sa iti spun ca sunt fooooaaarte bune :) merci merci

Laurentiu Pop said...

:) ma bucur mult daca ti-o placut, inseamna ca nu o fost in zadar munca :D

Gabriel said...

cat de bine poa' sa arate !!!! felicitari ! o sa incerc si eu.
Mirela

Post a Comment