Monday, September 26, 2011

pui kung pao

bun venit la urban groove, cum ar zice bahoi. ieri, 25.09.2011 am pregatit in juru orelor 16.24 un pui kung pao. am vrut sa fac puiu kung fu, da mi-era ca tot tot tot il sparg. asa ca, ar fi nevoie dupa cum urmeaza: niste pui de tip piept, ardei, alune, ghimbir, usturoi, sos de soia, zahar, ulei (de susan, da daca nu ai bani, ii bun si ala de masline), ulei de floarea soarelui, otet, amidon, niste vin care am uitat sa-l pozez, plus niste fasii de ardei iute de la afaf.ro


am marinat puiu cu sos de soia, putin vin alb si doo lingurite de amidon, si l-am lasat la frigider pana am terminat cu celelalte operatiuni.


adica, am pus intr-o ulcica niste ulei de masline, sos de soia, putin otet si zahar si am amestecat bine.


am pus in wok mai mult ulei de floarea soarelui, l-am incins, si am aruncat in el puiu, pe care l-am lasat cam 2 minute, pana s-o facut.


am scurs uleiu, am pus ghimbir, usturoi, chilli, si le-am lasat cam 30 de secunde numa cat sa prinda culoare. am aruncat peste ardeii taiati asa cu nesimtire, am amestecat 1 minut, pe urma am pus puiu, alunele, si sosu, si am invartit pana o fost cat de cat prajiti ardeii.


in timpu asta am fiert niste orez, pe care l-am facut cu ou, da plm stie ce n-am facut bine, ca orezu o iesit cam ca un piure, da de bun la gust o fost bun.


si dupa aia l-am mancat, in timp ce la radio canta inner circle

6 comments:

Anonymous said...

Orezul trebuie fiert in prealabil Si pus in frigi ca sa se raceasca sa para separat in farfurioanta,altfel arata delicos yuZ m.yum.ul ,Raluca

Anonymous said...

esti un bou

Anamaria C. said...

Foarte tare descrierea prepararii :))
Incerca cu orezul asa: spala-l pana iese "laptosenia" din el, adica pana apa-i clara.
Fierbe-l cu 5-10 minute mai putin, cum zic "broscarii" - Aldente.
Sau, trage-l la tigaie pana se aude ca face bobul "poc" :) si apoi fierbe-l. Succes!

Ciprian said...

Mie sa-mi spui ce e parul ala roscat din poza a cincea ...
In rest, am facut un pui de ulcer uitandu-ma la ce-ai gatit tu aici ...

Laurentiu Pop said...

is fasii de chilli. luate de la prietenul comun alin "matreata" a.k.a. www.afaf.ro

Anonymous said...

Sosul ala Maxim e cea mai mare mizerie gustata vreodata. Nu recomand nimanui sa-l cumpere. Pentru cei care nu se uita prea mult la bani recomand kikkoman iar pentru restul tao tao. Nu luati nimic in sticle de plastic.

Post a Comment