am marinat puiu cu sos de soia, putin vin alb si doo lingurite de amidon, si l-am lasat la frigider pana am terminat cu celelalte operatiuni.
adica, am pus intr-o ulcica niste ulei de masline, sos de soia, putin otet si zahar si am amestecat bine.
am pus in wok mai mult ulei de floarea soarelui, l-am incins, si am aruncat in el puiu, pe care l-am lasat cam 2 minute, pana s-o facut.
am scurs uleiu, am pus ghimbir, usturoi, chilli, si le-am lasat cam 30 de secunde numa cat sa prinda culoare. am aruncat peste ardeii taiati asa cu nesimtire, am amestecat 1 minut, pe urma am pus puiu, alunele, si sosu, si am invartit pana o fost cat de cat prajiti ardeii.
in timpu asta am fiert niste orez, pe care l-am facut cu ou, da plm stie ce n-am facut bine, ca orezu o iesit cam ca un piure, da de bun la gust o fost bun.
si dupa aia l-am mancat, in timp ce la radio canta inner circle
6 comments:
Orezul trebuie fiert in prealabil Si pus in frigi ca sa se raceasca sa para separat in farfurioanta,altfel arata delicos yuZ m.yum.ul ,Raluca
esti un bou
Foarte tare descrierea prepararii :))
Incerca cu orezul asa: spala-l pana iese "laptosenia" din el, adica pana apa-i clara.
Fierbe-l cu 5-10 minute mai putin, cum zic "broscarii" - Aldente.
Sau, trage-l la tigaie pana se aude ca face bobul "poc" :) si apoi fierbe-l. Succes!
Mie sa-mi spui ce e parul ala roscat din poza a cincea ...
In rest, am facut un pui de ulcer uitandu-ma la ce-ai gatit tu aici ...
is fasii de chilli. luate de la prietenul comun alin "matreata" a.k.a. www.afaf.ro
Sosul ala Maxim e cea mai mare mizerie gustata vreodata. Nu recomand nimanui sa-l cumpere. Pentru cei care nu se uita prea mult la bani recomand kikkoman iar pentru restul tao tao. Nu luati nimic in sticle de plastic.
Post a Comment