Thursday, April 16, 2009

chop suey (cred) cu taitei de orez

mai stiti asta?
ei bine, cred ca asa ceva s-ar numi ce am facut asear, pt ca am promis la o gagica. nu pot sa spun cine, pt ca is un gentelman.
deci am folosit asa: 3 ciumperci, 2 cepe albe (care nu-i musai), un ardei rosu (la alegere, se poate pune si unu verde, io nu am avut), un morcov,putina varza, 2 catei de usturoi, sos de soia light, si taitei lati de orez. nu latzai, da?!


am calit in putin ulei o lingurita de ghimbir si cei doi catei de usturoi zdrobiti, peste care am pus ceapa taiata in 4 si ardeiu rosu si am lasat vreo 3 minute.
pe urma, am pus ciupercile, morcovu si niste varza de am gasit-o in frigider, si nu am apucat sa-i fac poza picture. se lasa vreo 5 minute la foc mare, amestecand intr-una, dupa care se adauga taiteii de orez, care o fost tinuti 5 minute in apa fierbinte.

se pune o cana de apa peste, 3 linguri de sos de soia, putin vin alb daca este pe acasa, o jumate de lingurita de zahar, si se lasa sa fiarba pana scade apa. daca inca ii totusi prea moale sosu, se poate adauga niste amidon.

0 comments:

Post a Comment