Thursday, June 24, 2010

porc cu ceapa verde

mai stiti cum era cand va gaseau parintii tigari in buzunare, si va luau la intrebari ca a cui is tigarile? voi ce raspundeati de obicei? io stiu ca de obicei ziceam ca nu-s a mele, si ca mi le-o dat un prieten sa le tin, ca daca nu are probleme acasa. si la intrebarea ca da eu de ce nu as avea probleme acasa, tot timpu era acelasi raspuns: "pai biiine, doar voi stiti ca eu nu fumeeez, nu?"
de-aia deja o trecut 13 ani de cand am fumat prima tigara. mother fucker!!

pentru azi am folosit niste ceapa verde, sos de soia, carne de porc, usturoi, seminte de susan, zahar brun, niste otet si ulei de maslini.


am taiat carnea in felii, am batut-o groaznic dupa care am taiat-i si mai fasii, si am pus-o la marinat cu usturoiu zdrobit, vreo 4 linguri de sos de soia, 2 linguri de zahar, 4 linguri de otet, sare si piper plus o lingura de ulei de masline. am tinut-o asa la rece o ora.


pe urma, am aruncat-o in wok cu tot cu marinata, si am lasat-o la facut vreo 10 minute, pana o fost gata carnea, si am pus peste ea ceapa taiata bucati, pret de inca vreo 2-3 minute.


am servit cu orez si cu pofta.


am ascultat ce urmeaza. deja-i un an de cand o murit. stiu ca mie mi-o placut mult de tot cand eram mai mic, si chiar si cand am crescut. mai ales dupa cateva pa'arele la cate un chef

3 comments:

Alexandrina said...

Eu ii ziceam maica-mii ca-s ale lui taica-meu; in mare, nu spuneam prostii, ca-i mai luam din tigari, cand aveam ocazia :)
Intre timp am renuntat la tigari, de vreo 5 ani...

PETROV said...

da ba, da asta-i una din cele mai oribile piese de la maical =))

Laurentiu Pop said...

no...ce sa zic io? mie asta mi-o venit in minte. nu le stiu drept pe toate!!!

Post a Comment