Tuesday, August 2, 2011

ficat marinat cu orez

stiti vorba aia "te sparg la ficati"? ei bine, io am vrut sa ma iau dupa principiu asta de agresor de la bufetu garii, si am spart la ficati niste pui de gaina.


langa ei am mai pus niste ceapa taiata, ulei de masline, usturoi, sos de soia, garam masala si miere care nu apare in poza ca era suparata, plus o lingurita de otet din vin, si am aruncat ficatii cu inca un pumn la frigider cam jumate de ceas, timp in care am dat doo karate in pereti, ca sa nu-mi pierd antrenamentu.


l-am scos afara cu un urlet de samurai, l-am aruncat fara comentarii in woku in care am incalzit niste ulei cu putin usturoi, si am lasat la foc mare pana o prins ficatii o culoare de parca erau vanatai. atuncea am dat focu la mic, si am pus un capac, vreo 15 minute, asa


in alea 15 minute, cu niste miscari de shaolin am aruncat orezu la fiert, care dupa ce-o fost fiert, l-am pus pe farfurie, am presarat niste patrunjel deasupra (stil ciobanesc, clasic), si am pus ficatii langa, dupa care am mancat precum un luptator sumo infometat.


daca tot am ascultat de multe ori astazi asta, o bag aici

2 comments:

Anonymous said...

Draga Petrea. Vazandu-ti ficatii mi s-a facut o pofta nebuna de supa de rosii. Pe care ti-o voi dedica, insa nu stiu ce melodie ti-ar face placere sa asculti in aceasta minunata zi de vara in care nici tu, nici eu, nu suntem pe plaja in bora bora.

Ostap Bender said...

bine, petreaaaa!
nu-s fan ficati da jiu-jitsu tau ii perfect.

Post a Comment