asa ca, am folosit drept ingrediente asa: piept de pui, o ceapa, doi ardei rosii, patrunjel verde, ardei gras, usturoi, oregano, otet de vin, boia de ardei iute si rosii.
am prajit ardeii iuti intr-o lingura de ulei, dupa care am lasat sa se raceasca. am adaugat o lingurita de oregano, doo lingurite de boia de ardei, cam 50 de ml de vin, vreo 3 linguri de ulei si usturoiul zdrobit plus putina sare, si am lasat sa fiarba cam 3 minute.
in timpu asta, am taiat puiu felii, am turnat peste substanta mai sus obtinuta, si am lasat sa stea la marinat cam o ora.
dupa o ora, am prajit pe ambele parti puiul, pana o luat o culoare rosie si faina in obraji, dupa care l-am pus intr-un vas termic, am turnat restul de marinata peste, si l-am dat la cuptor cam jumate de ora.
in timpul asta, am prajit ardeii pe gratar, am taiat marunt ceapa, am taiat rosiile cubulete, am adaugat sare si piper si patrunjel tocat plus........am fiert niste orez!
dupa ce o fost gata si puiu, le-am pus toate pe farfurie, si in mod absolut firesc, le-am mancat.
am ascultat alaturea de piesa asta
1 comments:
Eu aveam alta reteta de piri piri da iaca nu mai stiu pe unde, intr-o revista. Esti bogat bah, io nu mai tin ardeiu gras in casa la cat s-a scmpit, nababule.
Asteptam sa vina mos nicolae ala cu nijte slana ca numa slana am in vise da creca s-a ratacit sau ie bulangiu.
sfarce si noroace
Post a Comment