Wednesday, October 14, 2009

pui la wok cu galuste

ningeee ningeeee, babele se lingeee. io inca am pantolnii scurti la indemana, is si bugetar, deci cum ar veni, m-o luat iarna prin suprindere. asa ca m-o luat feeria sarbatorilor si am facut ce scrie mai sus, la care am folosit otet, sos de soia, un sfert de kil de faina, ghimbir, sare, zahar si niste carne tocata de vaca tip cow.
in primu rand, am amestecat carnea de vita cu o lingurita de zahar, juma de lingurita de sare, 3 linguri sos de soia si jumate de lingurita de ghimbir + jumatate de lingurita de otet, si am turnat si un pic de ulei de masline. dupa aia, am amestecat faina cu apa, pana s-o facut un aluat asa elastic, si numa bun de intins, pe care l-am lasat jumatate de ora sa stea la rece.
l-am intins dupa aceea, am facut niste gauri in el cu ajutoru unui pahar, iar aluatul rezultat l-am umplut cu cate o lingurita din tocatura pregatita mai devreme, si le-am pus la fiert in apa.

in timpul cat o stat aluatu la rece, am luat niste piept de pui, o ceapa rosie, doua cepe verzi, usturoi, sos de soia, un ardei rosu, un morcov, niste taitei din orez, ghimbir si coriandru. am taiat pieptu de pui fasii si l-am pus la marinat in vreo 3 linguri de sos de soia amestecat cu o lingurita rasa de ghimbir si usturoiul zdrobit. am marinat putin peste jumatate de ora.
am pus wok-u la foc mare, o lingura de ulei de masline, si am calit carnea in doua reprize, dupa care am pus-o deoparte. legumele taiate le-am pus si pe ele la calit, pana o prins un pic de culoare, peste care am pus carnea si am amestecat un pic. am pus si taitetii de orez totodata, dupa ce i-am lasat in apa fierbinte vreo 5 minute si i-am scurs, si am amestecat la foc iute, cum ar zice un chinez.

cand o fost gata toate, le-am pus pe masa si dupa aia in cavitatea buco-faciala. io nu am putut sa mananc mai mult de doua galuste, stomacu o inceput instantaneu sa faca figuri, si nici nu stiu ce alternativa ar exista, da daca nu aveti nacazuri de genu asta, ii f gustos.

si daca tot ascult piesa asta momentan, ma gandeam sa nu fiu zgarciob.

3 comments:

TzK said...

Na asta chiar ca trebuie incercat... Arata tare fain. :-D

Sasha said...

Hehe, io cred ca ti-e dor de mine, de asculti muzici braziliene... daca gateai si ceva fara carne, deveneam SIGURA ca ti-e dor de mine...
Ti pup dulce, tu, bucatarule!

petrea said...

draga laura,
io nu pot ca sa nu mananc carne, stii doar, io daca nu mananc carne intr-o zi, is foarte trist si de obicei ploua. acuma nu zic, ca-i bine sa mai ploaie, da totusi, nu acuma cand ii de scos cartofii, sau asa ceva.

Post a Comment