Wednesday, March 4, 2009

paella cu piept de pui

holla chiquitas! como estas? mamasita! deci ii nevoie de: un ardei verde, o ceapa, doua rosii mici sau una mai mare, usturoi, piper, un piept de pui, putin unt sau ulei de masline, orez, un cub de gaina knorr sau maggi (respectiv supa de pui daca cumva nu va place sa folositi produse de gen) si sofran, fara de care nu mai ii paella ca ii pilaf.
in primu rand, se pune niste apa la incalzit intr-un vas. se taie pieptu de pui cubulete si se pipareaza, ardeiu cu rosiile si ceapa se taie marunt.

se ia un vas inalt, preferabil de teflon sau ceva antiderapant...asta...deci care nu se lipeasca de el, si punem un petit de unt sau ulei de masline, putin praf de usturoi sau usturoi pisat, plus legumele tocate marunt, si se lasa pana cand prin o culoare usor aurie
in momentu asta, se pune pieptu de pui, si se lasa pana prinde o culoare usor alba, tip in sensu ca nu mai ii crud la exterior. peste el se pune orezu, cubu de gaina si sofranu, care sa nu fie prea mult, din cauza ca ii foarte aromat. se amesteca o data, dupa care se adauga apa care am pus-o la incalzit si ar trebui sa fie aproape fiarta. ca si idee de cantitate, deci la un pahar de orez, io am pus cam 2 jumate de apa.

dupa ce s-o pus apa, se mai amesteca o singura data, dupa care nici cu gandu nu se mai baga nici o ustensila in fiertura. se lasa la fiert pana cand scade apa de tot, moment in care se stinge focu si se pune un capac peste oala, cam 5 minute. dupa care se ingurgiteaza.

1 comments:

Nodis Marius said...

mmmmm faina reteta si fain design!

Post a Comment