Wednesday, March 11, 2009

pui marocan

in speranta de a invoca spiritu caldurii, m-am decis sa fac pui marocan, cum am gasit intr-o carte, ca sa ma simt ca in maroc. adica sa fie in plm cald de sa-mi transpire si ochii, sa pot lua un pantalon scurt pe mine. ca sa mi se vada gambele. ceea ce nu ar fi o idee buna, ca fiind niste gambe ffff dezvoltate, s-ar putea interpreta ca imi bag picioarele. ceea ce nu-i adevarat, pentru ca is un baiat foarte de treaba. sau cel putin asa mi-o zis o fata o data. era intr-un sms, de la un numar care nu-l cunosc, da asta nu m-o facut sa ma simt mai putin fericit.
deci ne trebe asa: un piept de pui, o portocala, o lamaie, un ardei iute, vreo 4-5 catei de usturoi, unt, 200 de g de stafide (cica aurii, da nu aveam polenu de aur la mine), un petit de scortisoara si niste menta.
pe urma, vine partea mega ultra uber hexa most importanta!!! deci trebuie sa faci mancarea sa creada ca esti marocan.
pentru un plus de credibilitate, daca aveti posibilitatea, faceti si cainele sa para marocan. conteaza!!
in felu asta pregatiti, se stoarce portocala cu lamaia, si se lasa puiu taiat cubulete sa se marineze o juma de ora in zeama de la ele.
dupa aia, in putin unt topit, se pune carnea de pui, pana se rumeneste pe toate partile.
cand se intampla asta, se pune marinata ce o ramas peste pui, se pun stafidele, sare dupa gust, si se lasa la foc mic cateva minute.
dupa ce fierbe, se pune ardeiu iute taiat felii, un varf de cutit de scortisoara si usturoiu pisat tip zdrobit.
se amesteca una buna, se pune menta tocata (io am desfacut un plic de ceai de menta, ca nu am gasit altfel), se mai amesteca o data, dupa care se mananca la matz.
cred ca ar merge si cu legume sau orez sau orice altceva. io nu am mai avut rabdare sa fac.

3 comments:

Nodis Marius said...

mah da tu manci noaptea mah?

Teo said...

Tate ca tate, da cainele ruleaza! deci da dom'le, acesta este un caine marocan!!!

adierea said...

:)))

Post a Comment