Monday, March 9, 2009

orez cu pui si sos de curry

ce face feteleeeeeeee?!?!?! deci ne trebe asa: un piept de pui, un ou, o portocala mica, ardei iute sau sos de chilli, un pic de unt, ulei de masline, smantana, curry, orez, amidon (sau dupa preferinta, faina), un pic de paste, sare si piper, un pahar de supa de pui.
intr-o cratita se pun doua linguri de ulei de masline la incins, si cand ii incins, se pun cam 4-5 fire de paste rupte sa se rumeneasca, pana prin o culoare usor maronie. peste se pune orezu in cantitatea dorita si apa, si se lasa la fiert.
pieptu de pui se taie in felii, se da cu sare, si se pune pe gratar.
sosul se prepara in modu urmator, si anume se pune un pic de unt la incins, si cand ii incins se pune amidonul dizolvat in putina apa (sau o lingura de faina, dupa preferinte), se amesteca bine, se pune ardeiul iute taiat marunt sau sosu de chilli, zeama de la portocala stoarsa si supa de pui, si se lasa sa fiarba un pic. intr-un pahar se freaca galbenusu de ou cu doua linguri de smantana si curry, se adauga peste celelalte ingrediente, si se lasa sa mai dea un clocot.
cand ii gata si asta, se pune orezul, peste pieptul de pui taiat feliute, si peste sosul, si se baloteaza.

0 comments:

Post a Comment