Sunday, March 1, 2009

pui stroganoff

ingrediente: 1 piept de pui, 2 linguri de faine, 1 lingura boia, doua cepe, usturoi, smantana, vin rosu, unt. optional, ciuperci.


intr-o punga se pune faina si cu boia, se strange la capet, si se amesteca compozitia, dupa care se pune carnea de pui taiata cubulete, ca sa se prinda faina si boiaua de ea.

ceapa se taie marunt si se amesteca cu usturoiul taiat marunt sau pisat. pisat, nu pishat!!

se prepara o juma de litra de supa de pui, sau apa fiarta + cub knorr, si cand fierbe, se adauga ceapa si usturoiul, si se lasa cam 10 minute la fiert.

se caleste in putin unt carnea, pana prinde culoare, peste care se pune cam un pahar de vin, sare si piper dupa gust, plus supa cu ceapa si usturoi


cand ii fiert, se mai pun doua linguri maxim de smantana, se mai da un clocot, si se serveste cu orez sau cartofi. cum orez nu am avut si cartofi nu prea servesc, io am bagat niste melcisori fierti.

0 comments:

Post a Comment