Monday, November 9, 2009

pui la cuptor

tocmai ce-am ajuns acasa, si am vazut cum in centru o dat drumu la luminitele de craciun, probabil sa le verifice si asa mai departe. deja mi-i groaza cand ma gandesc ca la fiecare colt de magazin o sa aud aceeeelasi cd cu hrusca, in fiecare birou la lucru numa spirit de sarbatori, daca cumva nu ma pot abtine de la o injuratura o sa fiu de-a dreptu pus la zidu plangerii si scuipat pana la moarte prin sufocare, numa zangalai, intrebari repetitive "si ce faci de craciuuun? daa? no ce faaain" cu toate ca-s ferm convins ca daca as intreba peste 2 minute persoana ce i-am raspuns, nici macar nu si-ar mai aduce aminte. pluuus sa nu uitam de podoabe de craciun, toate reclamele la tv pline de interpretari cat mai personale a mega-hitului jingle bells, filme de familie cu craciunu la care se intampla o minune si cainele ii salveaza pe toti sau batranu cel rau de la parter care pana la urma se dovedeste de o bunatate rar intalnita. plm!!! si nu ca nu-mi place craciunu, o contrer, chiar imi place ff mult, da pseudo-pregatirile astea aproape ma baga intr-o depresie de tip prea mult zahar, de la atatea luminite si fericire contra cost.

prea bine, am folosit asadar 2 X pulpe pui, cartofi, ceapa verde, maghiran, cimbru, busuioc, usturoi, tabasco, sos soia, otet de vin, sare+piper si un pic costita de porc afumata, productie proprie.


in primul rand, am pus pulpele de pui intr-o punga, peste care am pus o lingura de otet, 2 linguri sos de soia, usturoi zdrobit, putina sare, piper, tabasco, cate o lingurita de maghiran, cimbru si busuoic, am innodat punga, si am amestecat bine bine, dupa care am lasat-o la frigider pret de juma de ora. in acelasi timp, am umplut vasele cu apa si le-am tinut tot asa, o jumate de ora cu apa in ele.


in timpu asta, am curatat cartofii (cu nervi, ca nu stiu sa urasc ceva mai mult in lumea asta decat sa curat cartofi) si ceapa, am taiat cartofii in bucati si ceapa cat de cat marunt, le-am pus in vas, am pus sare si piper dupa gust, si am amestecat bine.


deasupra, am scobit 4 jumatati de cartofi si i-am asezat, am pus pulpele de pui, marinata am turnat-o peste toata compozitia, am adaugat putin unt si o cana de apa plus o juma de cana de vin. in scobiturile cartofilor am pus cate o feliuta de afumatura, da am uitat sa fac poza din graba prea mare. si am bagat la cuptor vreo ora si jumatate, pana s-o facut cartofii. si am mancat.

0 comments:

Post a Comment