Tuesday, October 25, 2011

pui tandoori cu naan

pai, duminica asta, in marea mea marinimie, m-am decis sa fac naan si pui tandoori. cu atat mai mult cu cat am si primit o mica carticica de bucate din malaezia, si am avut de unde sa ma inspir. asa ca, in consecinta, am procedat dupa cum urmeaza:
pulpe de pui (carora le-am dat jos pielea), lamaie si ceapa. pt marinata am folosit asa: iaurt, usturoi, ghimbir, sare, garam masala, praf de chilli (afaf mi le-o dat) si ulei de masline.

am pus pulpele intr-o punga, in care am pus doo lingurite de zeama de lamaie, 4 linguri de iaurt, 2 lingurite de sare, 4 lingurite de garam masala, 4 lingurite de chilli si 3 linguri de ulei de masline. pe urma am tocat usturoiul si ghimbiru, le-am amestecat intre ele, le-am pus peste pulpe. am inchis punga la gura, ca sa iasa tot aeru din ea, scuturat bine, si am pus-o la frigider 3 ore.


pe urma am pregatit naanu. am pus 50 de ml de lapte intr-o cana, peste care am pus o lingurita de otet si l-am pus deoparte 15 minute. in 100ml de apa calduta am dizolvat un cub de drojdie si o lingurita de zahar, am amestecat bine, si am lasat sa stea si aia 15 minute. am pus intr-un vas 450 de g de faina, am turnat laptele, apa cu drojdie, o lingurita de sare si inca 100 de ml de apa, si am framantat aluatu pana s-o facut tare si nu se mai lipea de mana. daca ii cazu, mai se adauga niste faina.
l-am pus intr-un vas, l-am acoperit cu un servet curat, si l-am lasat sa stea cam o ora sa creasca.


dupa o ora, l-am luat, l-am facut in forma de cilindru, am adaugat in el niste usturoi, si l-am taiat in bucati egale, vreo 8. bucatile alea le-am rulat sub forma de bila, si le-am lasat sa mai stea acoperite inca o jumatate de ceas.


dupa jumatatea de ceas, le-am intins frumos asa, ca pe niste placinte, le-am acoperit si iar le-am lasat 20 de minute.


in timpu asta, am pus tot continutu din punga cu pui pe un gratar din asta de bucatarie, si l-am bagat la cuptor, cam 20 de minute.


naan-ul l-am pus intr-o tigaie non-aderenta, pe care am uns-o la fiecare tura cu un pic de unt, si am prajit naan-ul la foc mare si acoperit, cam 1-2 minute pe fiecare parte.

cand o fost gata toate bucatile, care ii ideal sa fie fierbinti, am pus puiul peste, am asezonat cu un pic de ceapa si lamaie, si am servit. foarte, da foarte bun.


tare bine o mers cu clash

3 comments:

fotograf nunti mimi said...

arata bine si cred ca e delicios!

masajerotic Arad said...

am sa incerc si eu.multumim pentru reteta!

Anonymous said...

numa specialitati, o slana la plic, nimic? io intrai sa iti zic p'aia cu meri in crizmas si sa fiti iubiti :)

Post a Comment