Wednesday, September 14, 2011

porc cu legume la aburi

que hora eeeees?? dupa cum scrie si mai sus, aia care o citit, am facut niste porc cu niste legume la niste aburi. de ce aburi? pentru ca is ieftini. fapt pentru care am folosit asea: muschi tip brand de porc, conopida, ciumperci, ceapa, ananas uscat (ar fi mers la fix niste portocala, da plm, n-am gasit), sos de soia, piper, oregano si vin alb sec. din vin io recomand sa se si bea, ca-i tare bun.


am taiat bucati carnea de porc dupa ce am dat marea majoritate a grasimii jos, am taiat marunt jumate de ceapa, am pus sos de soia, oregano, piper, vin, ananasu confiat si am lasat sa stea juma de ceas la frigider.


in timpu asta am taiat ciupercile si le-am pus intr-un vas, am rupt conopida deasupra, si peste toate astea am pus carnea cu tot cu marinata.


vasu l-am aseazat in alt vas in care fierbea apa, pe doo capace, si l-am acoperit. am lasat 10-15 minute pana s-o facut carnea, dupa care am pus in farfurie, si l-am bagat in mine.


pe fundal? ca de obicei, ce-mi place cam cel mai mult



in urma la intrebarea ca sa explic ce-i cu capacele, o sa ma sacrific! deci, am pus doo capace pe fundu unei oale destul de mare si incapatoare. am pus capacele invers decat se aseaza ele pe oala, adica cu fundu in sus. de ce am pus doua? pentru ca oala era mare si capacele mici. am pus apa suficient cat sa nu dea afara dupa ce pus vasu cu carne in oala. stiu ca exista ceva chestii speciale de fiert la aburi, da io n-am asa ceva. am incercat initial cu o razatoare asezata culcat in oala, da aia era prea inalta, si vasu nu putea fi acoperit cum trebuie. cam asta ar fi :)

2 comments:

Anonymous said...

da nu explici un pic ce e cu cele doo capacele?

aphextwinz said...

merge si in sita (aia cu care scurgi macaroana) si sia pe oala de apa.

Post a Comment