Monday, May 10, 2010

pui cu orez si salata

gata, m-am hotarat ca de-acuma o zi pe saptamana is romantic. asa ca, asta ii o poza drept urmare, care imi place. pt ca-s pufos la interior.


hehehe, acuma am vazut ca ultimu post l-am bagat in cinco de mayo! ce plm de sarbatoare ii si asta? stiu ca as putea sa caut pe amicu google, da nu am chef. deci, se ia un pieptan de pui, se taie bucati si se pune la marinat cu sos de soia, ceapa rosie taiata marunt si pere maruntite, pret de una jumate, si se lasa minim jumate de ceas. io am lasat aproape 24 de ore, da asta de-aia ca am adormit asear.


pe urma, intr-o tigaie sau un gratar din asta de interior, se toarna neste ulei de maslini, da asa, cu bun simt, cat sa vada curu la tigaie uleiu, peste care se pune continutu vasului in care o stat puiu cu totu, plus ceapa verde, si se lasa la foc mediu, pana se face puiu.


in timpu asta se fierbe niste orez, care se pune pe masa laolalta cu puiu si o salata despaturita sau cum se zice. se ia o felie de salata, se pune un pic de orez, pui si optionat niste sos chilli, si se baga la stomac fara prea mult fast. ff bun!


fara nici o legatura, ieri am dat o fuga pana la cabana sa-mi fac ceea ce am crezut initial ca-i pastrat, da de fapt era crap. nu l-am pregatit in nici un fel special, da vreau sa fac pofta macar unei persoane care o citi pe-aici.


de ascultat? ar merge asta

4 comments:

Anonymous said...

mdaaaaa...... mi-ai facut pofta :)

petrea said...

deci tentativa mea o reusit!

Gabriel said...

tigaia acea dreptunghiulara este de la IKEA ? am si eu una la fel si e de la IKEA. foarte folositoare. interesante reteta. n-am stiut ca ai blog pana astazi. am sa te urmaresc. imi pare rau ca nu ne-am vazut ca am fost pe la tine prin zona. pa !

Ciop said...

Deci, dupa cum spuneam la reteta de paste cu ciumperci, am mai incercat in aceeasi dupa amiaza si aceasta reteta ...

M-am gandit asa ... ma, daca m-a pacalit sa pun vin alb in gura, atunci sa-l cred si cu perele la macerat ...

Recunosc ca gustul de dulce nu este prietenul meu cel mai bun (afara de desert, fireste), dar orezul a facut ca totul sa se potriveasca la marele fix !

Ai primit laude la scena deschisa chiar si din afara blogosferei, tin sa subliniez.

Urmatoarea reteta va fi aleasa de aleasa mea ... iar eu voi fi la implementare.
Iti transmit rezultatele in scris.

Cu pofta, al tau,
Ciop

Post a Comment