Tuesday, September 29, 2009

pui tip chicken la cuptor

care fata nu ai prieten ridica doo degete! asa! am mers azi dimineata in spatele la doo liceence sau cum se zice, si recunosc ca bucile lor se tot holbau la ochii mei, da m-am prefacut ca nu observ si am bagat o depasire regulamentara pe stanga, cu un mers f sexy zic io, si prefacandu-ma ca nici nu le-am observat. din pacate, nu pot sa spun la fel despre ele, ca am auzit-o pe una din ele soptind oarecum la colega ei ca "lu asta din fatza ar trebui sa-i creasca niste cosuri pe cur, ca sa aiba si el ceva in partea din spate de la pantaloni". coapta, cum poate sa zica asa ceva, nu stie ca se zice corect partea din spate a pantalonilor?!?!?!
no bun, am folosit niste piept de pui chicken, unt, busuioc, ciuperci, usturoi, smantana, sos de soia, miere si vreo 2 rosii. mierea si rosiile nu le-am fotografiat ca nu erau in chef.

am tocat ciupercile marunt, peste care am pus usturoi zdrobit si vreo 3 lingurite de busuioc, si am amestecat bine.

am uns una bucata vas de yena cu un pic de unt, peste care am pus pieptii de pui crepati in 2 si umpluti cu ciupercile. si pt ca mi-o mai ramas umplutura, am mai pus si pe margini, asa.

peste toate astea, am amestecat o lingura de sos de soia cu doua linguri de miere, si am turnat peste, dupa care am bagat la cuptor vreme de 35 de minute faine.

inainte de servire, am dat drumu la grataru electric din cuptor, am descoperit vasu, si am mai lasat vreo 5 minute, in acelasi timp cu niste rosii la care le-am facut cate o crestatura in cruce. si am mancat.

se poate servi cu orez si niste portocale. pupici roz!!!

Wednesday, September 23, 2009

sandwich prajit

buna dimineata mea! ocazie cu care bag un sandwich, care pe mine personal nu m-o incantat exceptional din cauza ca o fost usor cam gras pt gusturile mele, lucru care m-o facut sa ma trezesc pe la 3 azi noapte si sa ma duc sa vomit, lucru care l-as fi si facut, daca nu mi-ar fi fost ciuda ca-mi stric somnu. am folosit niste sunca de pui, 2 rosii, usturoi, salata, o lamaie, un avocado, sare + piper si paine.

in putin ulei de masline am prajit feliile de paine pe ambele parti, si le-am scos deoparte pe o farfurie

am pus avocado taiat rotund si cu sunca in oala, am dat la foc mare, si le-am calit f putin, pana o inceput sa luceasca.

pe urma, am luat o feliile de paine, am pus salata, rosii, avocado si sunca, sare plus piper si am stors niste lamaie deasupra, am pus inca o felie de paine si am servit.


varianta: am probat, ii cu mult mai buna zic io, si anume paine prajita la prajitoru de paine, si fie cu avocado si sunca crude, fie date un pic prin wok la foc rapid, restu procedeelor ramanand neschimbate. dar, la gust, ii f bun.

LBAM!!

Tuesday, September 22, 2009

osso bucco

que passa, chicas?! voules vous coucher avec moi? ma gandeam sa adresez niste intrebari intr-o limba straina numa de-aia ca le stiu. mi-am adus aminte azi dimineata de-o treaba ce s-o intamplat de vreo 2 luni, cam asa, si de care nu cred ca am scris, da sigur am povestit, si anume, cand am fost dupa ceva cumparaturi cu cainele din dotare. si inainte sa trecem strada, pe la trecerea de pietoni ofcors, erau inaintea noastra un cuplu de oameni mai tineri cu o fetita mica, in juru la vreo 3 ani. si fetita cand o vazut cainele, care de felu lui ii cam inalt, s-o speriat usor si o intrebat-o pe maica-sa:
- mamiiiiii, da vine cateluuuuuu!
- lasa, stai linistita, ca nu-ti face nimic, uite ce cuminte ii!
si, evident, am trecut linistiti pe langa ei, fara nici un incident, pana am ajuns in fata lor, cand fetita, cu o reala bucurie in glas, probabil data si de relaxarea faptului ca nu o patit nimic, exclama:
- uuuuuuuuite ce coaie are cainele!!

asa ca, dupa o sapatmana in care nu am avut timp de mai nimic, am preparat asear osso bucco. de ce plm ii zice asa, habar n-am. am folosit ciuperci, ceapa, rosii, morcovi, telina, frunze de patrunjel, carne de vita, sare, piper si vin alb sec.


in tigaia antiderapanta am pus putin ulei de masline, cat sa acopere bucile oalei, in care am pus carnea cat sa prinda putina culoare pe ambele parti.


am pus toate legumele taiate peste, vreo 5 minute la foc mare, tip sote, dupa care am turnat vreo 3 cani de vin peste ele, o lingurita de sare si juma de lingurita de piper, am dat focu la mic, si am lasat sa fiarba in juru la vreo ora.

cand am vazut ca-s fierte cam toate si se poate manca, am stins focu, am pus patrunjelu maruntit peste, si am servit cu paine prajita. daca ii vorba sa fie mai mult sos, fie se pune mai mult vin, fie se lasa mai putin la fiert.

fac pariu ca mergea si cu pui sau cu orice ar vrea cineva sa inlocuiasca carnea de vita cu altceva. si de incheiere, o piesa romantica cu versuri si mai romantice.

Tuesday, September 8, 2009

pui cu smantana si ciuperci

buna fetele dulcele!! te pup dulce pe toate! ce faci? mi-am terminat concediul motiv pentru care am din nou net. ca al dracu porcii, inca tot nu mi-i l-o conectat pe ala de acasa, cu toate ca o trecut tot 9 luni de neplata, si peste un an de cand am platit ultima oara, da orisicat!
deci am folosit asa: 2 piepti de pui, ciuperci, o jumate de ceapa rosie, o cutie mica de smantana, usturoi, cam un sfert de pahar de coniac (io am avut zaraza) si sos de soia sauce.
dupa aia, am incins un foc mare si bun, ca eram la cabana, pe cuptoru de afara, lucru care o facut o mare diferenta fata de cum ar fi fost daca faceam pe aragaz, si am pus un pic de ulei si in care am calit usturoiu putin. si dupa care, si carnea de pui.
am scos carnea si am tinut-o la cald, moment in care am pus in wok ciupercile si ceapa, le-am invartit de doua ori pana o prins un pic de culoare, si am turnat inapoi carnea de pui, peste care am pus apa cat s-o acopere, sos de soia, paharu de coniac, si am lasat pana o inceput sa fiarba.

cand o inceput sa fiarba, am turnat smantana, am pus inca putin piper, am lasat sa mai dea un clocot, dupa care am pus in farfurii si am mancat cu orez. orezu nu io l-am facut, asistent bucatar o fost andreea, da o fost unu din cele mai bune orezuri, care o sa aflu exact cum o fost facut, prin procedeu tip intrebare.

nu pricep de ce ultima poza ii invers, ca io am invartit-o, da intoarceti-va capu catre umaru drept daca chiar trebe!