Wednesday, July 22, 2009

pui cu sos dulce acrisor

de vreo saptamana, asa, cand intru in birou dimineata si ma uit la colegi sau orice alt om ce-i prin zona, imi vin in minte versurile de la bug mafia "am sa-ti zbor capatana, gye capatana!!" ieri pe langa asta, mi-o mai venit in minte versurile "bag pl in ma-ta!" cand am auzit ca judecatorii de la curtea constitutionala o decis ca-i ilegal ca functionarii publici sa-si primeasca salariu pe card, ca ii absurd sa fii limitat de plafoanele impuse de banca, care nu permit scoaterea a mai mult de 4000 de lei intr-o zi de pe card. asta dupa ce cu 2 zile inainte mue boc o zis ca is prea mari salariile bugetarilor si veti primi prima de vacanta intr-o cantitate egala cu grasimea pe cap de locuitor din somalia.
asa ca, din dorinta de a face cuiva rau, mi-am ros 2 unghii si am scuipat pe jos in birou cand eram singur.
si am trantit un pui cu sos dulce-acrisor, la care am folosit piept de pui, ciuperci, usturoi, un ardei, o ceapa verde, niste fasole pastai, zahar brun, sos de soia, ananas, pasta de tomate, otet din vin, amidon.
in primu rand, am pregatit sosu din juma de cana de suc de ananas, vreo 3 linguri de pasta de tomate, o juma de cana de supa de pui, 3 linguri sos de soia, o lingurita zahar, o lingura de otet si doua lingurite de amidon dizolvate in putina apa rece.
pe urma, am pus in un pic de ulei de masline doi catei de usturoi pisati cu un varf de lingurita de ghimbir, le-am calit, si peste am pus pieptu de pui taiat felii, pana o prins o culoare alba, care ii culoarea inocentei.

dupa aia, am pus ciupercile, fasolea, o cana de ananas, ceapa taiata marunt si ardeiu, si am amestecat la foc mare pana s-o inmuiat un pic legumele.
cand se inmoaie, am pus sosu preparat, am dat la foc mic, si am lasat sa fiarba vreo 15 minute.
si la final, am pus pe o farfurie, si am mancat cu orez. am luat reteta din cartea cu norwegian cooking, da aduce f mult a fi o treaba tip chinezarie. oricum, f bun!

the billie jean is not my lover!!

2 comments:

Amalia said...

Faina reteta , daca imi permiti un mic sfat , eu prajesc usturoiul intreg si apoi il arunc , daca se prajeste mai mult devine amarui ... am citit si eu chestia asta undeva si mi-am dat seama ca asa e ... o zi frumoasa!

Teo said...

constat ca ie oribil sa fii bugetar, mai bin casnica, zic! =)) te invit la o maZlina, o aNtentie?

Post a Comment