Tuesday, October 19, 2010

AFRICAN CHICKEN

pentru aceasta zi de marti, o sa pun o reteta care am facut-o acum ceva zile si de care am mancat acum mai mult timp, numa ca n-am apucat sa o si scriu, si anume, pui african. pui in sensu de pasare, nu de elefant, sau leu, sau girafa sau chiar jaguar.
necesita dupa cum urmeaza: 1 cutie lapte de cocos, 2 ardei iuti, piept de pui, usturoi, ceapa, 2 ardei rosi, 2 portocale, sos de soia, smantana dulce de gatit, sare, piper, curry si boia dulce.


am marinat carnea de pui taiata felii in 5 linguri sos de soia, sucul de la portocale si usturoiul zdrobit doo ore.


am taiat marunt ceapa, ardeiul si ardeiu iute, si le-am calit in putin unt, dupa care am pus puiul scurs de marinata, boia si curry, si am prajit un pic.


am pus marinata, o jumate de cutie de lapte de cocos, si am lasat sa fiarba un pic, dupa care am pus 1 pahar de smantana dulce, am amestecat, si am stins focu, si am servit cu orez.



era la televizor piesa asta, asa ca asta am ascultat

Friday, October 15, 2010

supa de pui cu ou

daca m-as lua dupa reclama aia la monte banato parca, ar fi trebuit sa zic supa de pui cu uou! ieri chiar mi-o trebuit ceva lichide in stomacu meu, in afara de rom sau bere, asa ca am procedat la facerea a ceea ce am zis mai sus, la care am folosit asea: piept de pui chicken, un morcov, 4 ciuperci, ceapa verde, doo oo, niste sos de soia, ghimbir si anason.


pt inceput, am pus doua linguri de ulei intr-o cratita, si am prajit niste bucati de ghimbir, numa atata cat sa-i dea culoare uleiului, pe care le-am aruncat ulterior.


am pus ciupercile si am sarat, lasandu-le numa 30 de secunde, cat sa-si lase aroma, dupa care am pus ceapa verde si carnea de pui, si pe ele lasandu-le tot asa maxim un minut sa se caleasca.


am turnat 2 l de apa, am pus doo stelute de anason, morcovu razuit, o lingurita de piper, si doua linguri sos de soia, si l-am lasat sa fiarba. cand o fost fiert, am batut ouale, si le-am turnat incet, am mai lasat sa dea un clocot, si am mancat.


n-am gasit o varianta mai buna, in sensu de clip, da orisicat, tot am ascultat asta

Monday, October 11, 2010

fajitas

siiii, iata ca dupe doo luni in care nu mai am loc de munca si am fost prea putin pe acasa, am facut fajitas. de ce? de-aia ca am mancat recent, si mi-o placut. asa ca am decis ca as mai manca o data facut de mine, chiar daca nu in aceeasi companie in care am facut-o ultima oara, din pacate.
habar nu am daca faptu ca stau acasa o sa-mi permita sa fac mai mult sau mai putin de mancare, nici macar nu ma stresez la gandu asta, da stiu ca pot sa scriu linistit urmatoarele doo cuvinte: muie primarie!!
asa ca, am luat carne de vita cow, usturoi, ceapa verde, ardei, avocado, varza, eros pista sau in alte parti, pasta de ardei iute, maghiran si rozmarin.


am calit carnea in doo linguri de ulei, am pus maghiran si rozmarin, plus sare si piper. la fel am procedat si cu ardeii cu ceapa verde, si pe urma cu varza.


ulterior, am facut un mujdei cu smantana, pe care l-am pus pe o farfurioara, farfurioara care am pus-o in juru farfuriei principale pe care erau tortillas-urile procurate de la magazin, plus restu de chestii, dupe care am servit. si mi-o si placut.


am ascultat alaturi de urmatoarea pesa, care are ceva ani, si poate o stiti din rocknrolla

Wednesday, August 11, 2010

snitele de ardei

bunaaaaaaa! am totusi nevoie de o cafea intravenos ce-i drept, asa ca sa nu mai zabovesc. am folosit dupa cum urmeaza: ardei rosii, doo oo, marar, branza, niste sunca, piper, pesmet si patrunjel verde, plus niste smantana care nu apare in poza, ca ii mai timida.


am batut oole pana le-am lasat late, peste care am pus branza zdrobita, si am amestecat pana am obtinut o pasta. pasta cu care am umplut ardeii si am pus si cate o felie de sunca pe langa ea.


pe urma, am dat ardeii prin ou si pe urma prin pesmet, si am prajit la ei pana o fost facuti.


am amestecat smantana cu marar, am pus pe o lipie, am pus ardeiu langa, am presarat cu patrunjel verde green, si pe urma am mancat.


am ascultat piesa asta mancand, asa, aducandu-mi aminte diverse

Tuesday, August 10, 2010

pastrav cu rosii si ardei

dar buna dimineata mea! ce face fetele?! de vreo doua-trei zile nu pot sa nu observ ca intr-adevar ii perioada de concedii, mai ales ca nu prea mai ii asa multa lume prin oras, ma refer la bastinasi, daaar cu siguranta exista ceva fetze noi, cu numar de italia, cu ochelari in care pot incapea lejer doua capete, haine albe maxim bej cu rozare la grumaze, accente de paloma si torino si o usoara uitare a limbii carpato-danubiano-pontica. singura parte faina ii ca in sfarsit se simte un miros cat de cat acceptabil dupa marea majoritate a lor, da habar n-am ce fel, ca nu-s asa priceput la chimie.
asa ca, manat de aceste sentimente tip feelings, am gatito un pastravo con rosii e ardei de puta madre, la care am folosit pastrav, o ceapa rosie, un ardei verde, un ardei rosu, trei rosii, o lamaie, usturoi, busuioc, sare si piper.


doppo, am pus intr-un yena pestele sarat si piperat, si am turnat o idee mica de ulei mega virgin, si am bagat la cuptor.


am topit niste unt, am calit ceapa, peste care am pus ardeii pe care i-am calit usor si pe ei, peste care am taiat rosiile cubulete, dupa ce le-am curatat inaine de semintele lor. am mai adaugat busuioc, am potrivit de gust, si am lasat asa vreo 5 minute.


cand toate o fost gata si orezu fiert, le-am pus intr-o farfurie pe toate, si am servit cu putina lamaie si un pahar de vin, asteptand sa se faca si 40.


mie foarte mult imi place piesa asta, mai ales ca o canta doua bisexuale thailandeze