Tuesday, November 30, 2010

pui cu curry

holla a todos los chicas. acuma am vazut ca ultima data am scris la inceputu lunii noiembrie, si asta nu din cauza ca de atunci nu am mai mancat nimic, ci pur si simplu nu prea am mai gatit nimic, din motive de comoditate tip lene. io is de parere ca in fiecare dintre noi locuieste un lenes, si ca nu ar trebui sa lasam lenesu din noi sa nu isi mai faca de cap din cand in cand. ce plm am vrut sa zic cu asta, habar nu am, da mi-i cam somn, si asa ca orice as scrie nu are sens.
pentru puiu asta cu curry, am folosit asa: piept pui, curry, doo rondele de ananas, o banana, o para, un mar, lamaie, amidon, vin alb, smantana pentru gatit.


am curatat para si maru, le-am taiat cubulete si la fel si ananasu, banana rondele, si am stors un pic de lamaie deasupra lor.


pe urma, puiu taiat bucati, l-am rumenit un pic in obraji in ulei de masline, si l-am scos deoparte.


in acelasi ulei, am pus fructele la foc mediu vreo 2 minute, dupa care am pus vreo doua lingurite de amidon deasupra, si o jumate de pahar de vin alb. am amestecat cam 1 minut, am mai adaugat smantana de gatit, doo lingurite de curry, si cam un polonic de supa de pui, si am lasat sa fiarba vreo 10 minute, potrivind de gust cu sare si piper.


am adaugat carnea de pui, am mai lasat sa dea un clocot, si am servit cu garnitura de orez.


si pe final, o pesa cu una din activitatile mele preferate

Thursday, November 4, 2010

porc la cuptor

si, inca o data, intr-un mod absolut magic, am revenit cu un porc la cuptor si cartofi natur. deci cu, nu ca un porc la cuptor, ca ma astept la gluma asta. pentru porc la cuptor, am avut nevoie de un cuptor, cartofi, ceapa verde, ceapa rosie, unt, cimbru, rozmarin, patrunjel verde, usturoi, carne de porc, si niste vin rosu pe care nu l-am pozat, ca inca nu eram hotarat daca sa-l folosesc sau sa-l beau.


o data, am maruntit marunt patrunjelu cu cutiul meu KPN stainless steel. langa el am pus rozmarinu tocat, ceapa verde, usturoi, sare, piper, si am topit niste unt, care l-am turnat deasupra si am amestecat.


am taiat niste locuri in carne, si am umplut cu chestia de mai sus, iar cu excesu, am dat pe toate partile carnea, pe care am pus-o intr-un vas care rezista termic si in etiopia, am turnat un pahar de vin rosu, am acoperit cu folie de aluminu, si am bagat la cuptor one hour.


intre timp, am blestemat si injurat intr-una pana am curatat cartofii, activitate pe care o urasc pur si simplu. am calit ceapa rosie taiata marunt, am pus cartofii peste, adaugat apa, vreo 3-4 crengute de cimbru, si am lasat sa fiarba cu capacu pus, pana o scazut mult apa, la final adaugand niste unt. am presarat patrunjel verde peste cartofi, si am mancat cu carnea.


am mancat in ritm alert, din cauza piesei