Tuesday, November 24, 2009

burgeri de pui cu sos de mustar

am vazut poza urmatoare la tzoaca, si mi-o placut mult, am si io o astfel de persoana


am folosit urmatoarele doo puncte: ciuperci, piept de pui, o ceapa alba, marar, ceapa verde, lapte, unt, sos de soia, mustar si amidon.


in primu rand, am taiat pieptu de pui in bucati si l-am taiat cu robotu. pe urma, am pus cam 3 sferturi de cana de lapte si ceapa alba taiata marunt, si am mai amestecat o data. am adaugat ceapa verde, o lingura de amidon si o lingra de sos de soia, si am mai amestecat si a treia oara. am vrut sa zic ca am amestecat pana s-o facut pasta, da era deja de mult pasta.


am pus pe gratar cu un pic de ulei de masline, si le-am prajit pe ambele doua parti.


in alt vas am pus un pic de unt la topit, am turnat doua cani de lapte, sare si piper, o lingurita de marar, si am lasat la foc mic pana o inceput sa fiarba, cand am adaugat amidon dizolvat in apa rece.


in timpu asta am sotat ciupercile intregi, dupa care le-am umplut cu orez fiert, am pus langa carnea si peste sosu.


si ca tot veni vorba...

Michael Jackson-The Way You Make Me Feel
Vezi mai multe video din Muzica

Friday, November 20, 2009

paste cu sos de spanac

in alte cuvinte, ce pot sa gatesc cu ce am in frigider, cum ar zice niste prieteni. si mai ales, pt ca din cauza la cacatu asta din gura am slabit si vreo 3 kile, lucru deloc placut ca deja incep sa ma gandesc ca o sa ma topesc in ritmu asta. bac pl, unde ie vremile cand striga lumea dupa mine "grasuleeeeeeeeeee!"
am folosit paste, cascaval afumat, sunca de praga, doo cepe verzi, usturoi, smantana, spanac, sos de rosii si niste piept de pui si busuioc care am uitat sa le pozez.


in putin unt am calit ceapa verde si usturoiul taiate marunt, dupa care am pus pieptu de pui si sunca, pana s-o prajit si ele un pic.


am turnat peste cam o cana de supa de legume, vreo 3 linguri de sos de rosii, am pus spanacu taiat marunt si busuioc, si am potrivit de sare si piper, si am lasat sa fiarba vreo 10 minute.


cand o fost fiert, am stins focu, am pus vreo 3 linguri de smantana si am amestecat, fara sa mai dau drumu la foc.


am pus paste, sos cu carne, am razuit cascaval si am mancat.

Thursday, November 19, 2009

ciorba de ciuperci

si totusi, m-am inhamat la o ciorba de ciuperci ca nu mai pot de atata branza, deja ragai a lapte stricat si aproape as putea fi confundat cu un cioban. sau o sa fac un dus!
am avut niste ciuperci, o ceapa verde, o ceapa rosie, usturoi, un morcov, smantana, oo si niste afumatura.


am calit niste ceapa rosie in putin ulei de mazline, pe urma am pus afumatura, am calit-o si pe aia, am pus toate legumele taiate marunt (morcovii de fapt razuiti), am mai amestecat de 2X dupa care am turnat apa, am potrivit de gust cu sare si piper, am lasat sa fiarba vreo 15 minute, dupa care am stins focul, am pus intr-un pahar 3 galbenusuri de ou cu vreo 4-5 linguri de smantana si putina zeama din oala, dupa care am turnat inapoi. am zdrobit usturoiu, am mai dat drumu la foc pana aproape sa fiarba si am mancat cu lingura si injurand mult de durere.

din motive de ordin tehnic in sensu de gura bulita momentan, se pare ca cel putin saptamana asta pot manca doar cartofi piure si branza fagaras. asa ca, doresc tuturor sa nu faca afta in gura. mi-i rusine sa zic bucala, ca nu am nimic la buci. dar chiar si asa, urmatoarea piesa ramane valabila in ceea ce ma priveste

Sunday, November 15, 2009

porc cu legume la cuptor

care banuiesc ca am ceva probleme cu tiroida, sau ii doar o reminescenta sau cum se zice la cuvantu ala, ca am senzatia de nod in gat si ca mi-o ramas ceva in gat, pe care numa nu-l mai pot inghiti, si ma iau toti dracii din cauza asta! da orisicat, chiar si asa nervos, omu trebe ca sa mananca si burta lui ceva, asa ca, cu toate ca o inceput postu craciunului, tot am bagat de hasol cu carne.
si am avut dupa cum urmeaza: ciumperci, spanac, patrunjel, 2 morcovi, o ceapa verde, amidon, vin sec, unt, usturoi, un pic de faina, capere si carne de porc.


am amestecat faina cu sare si piper, si am dat carnea feliata prin amestecu asta, dupa care am rumenit-o pe ambele parti in niste ulei de masline.



pe urma am pus morcovii taiati, ceapa, patrunjel, ciupercile taiate in bucati mari si spanacul doar curatat, am pus cam doua cani de supa de pui (ideal ar fi de carne, da nu aveam) si cam o cana de vin, si am bagat in cuptor juma de ceas.





am strecurat zeama din tigaie, si am pus-o intr-o oala mai mica, in care am pus usturoiul taiat si morcovii, si am lasat sa fiarba pana o fost fierti morcovii. in timpu asta, in niste unt am sotat ciupercile. cand morcovii o fost fierti, am pus o lingura de amidon dizolvata in o lingra de apa rece, doua linguri de capere, si am lasat sa fiarba pana s-o ingrosat.




si dupa aia am pus pe farfurie, si am mancat cu paine si un pahar de vin.


merge bine cu urmatoarea piesa

Wednesday, November 11, 2009

pastrav cu sos curry

how you dooooin'? vad ca ma simt mai bine, asa, ceea ce inseamna ca nu am gripa de porci, ci doar una normala, din cauze la fel de normale, adica umblat prea dezbracat sau m-o fi tras curentu la mijloc ca nu mi-am bagat tricou in pantaloni.
asaaaa, am avut 3 pastravi, niste usturoi, 2 cepe rosii mai mici, unt, curry, sare+piper, lapte, un pic de faina si cam o cana de supa de pui chicken.


pastravii i-am sectionat in 2 bucati, i-am sarat si piperat, si i-am pus intr-un vas termorezistent uns cu unt pe buci, pe care l-am bagat la cuptor 20 de minute.


in timpu asta, intr-un alt vas, am topit niste unt, in care am calit ceapa taiata marunt si usturoiul felii, am pus doua lingurite de curry, o lingura f rasa de faina, am turnat o cana de lapte si cana cu supa de pui, si am amestecat intr-una pana o fiert cam 5 minute.


pentru garnitura am luat niste ciuperci, un ardei verde si unu rosu, ceapa verde, doua oo, usturoi, sos de soia, ghimbir, piper alb, sos chilli. in primu rand, am facut o omleta pe care am feliat-o f frumos si cu drag.


pe urma, intr-o lingura de ulei de masline am calit putin usturoi si ghimbir, peste care am pus toate legumele taiate, si am amestecat intr-una. cand o fost facute, am pus niste orez fiert in prealabil (repet, daca nu aveti prealabil, se poate fierbe si in apa), am pus omleta taiata, sos de soia v-o 4 linguri, si am mai amestecat o data.


si dupa aia, am mancat f civilizat, si cu servetelu asezat pe genunchi.


si daca tot ii asa o luna faina si calda, cu o vreme de ma trec fiorii, mi-am adus aminte de urmatoarea piesa muzicala de tip slagar