Wednesday, July 22, 2009

pui cu sos dulce acrisor

de vreo saptamana, asa, cand intru in birou dimineata si ma uit la colegi sau orice alt om ce-i prin zona, imi vin in minte versurile de la bug mafia "am sa-ti zbor capatana, gye capatana!!" ieri pe langa asta, mi-o mai venit in minte versurile "bag pl in ma-ta!" cand am auzit ca judecatorii de la curtea constitutionala o decis ca-i ilegal ca functionarii publici sa-si primeasca salariu pe card, ca ii absurd sa fii limitat de plafoanele impuse de banca, care nu permit scoaterea a mai mult de 4000 de lei intr-o zi de pe card. asta dupa ce cu 2 zile inainte mue boc o zis ca is prea mari salariile bugetarilor si veti primi prima de vacanta intr-o cantitate egala cu grasimea pe cap de locuitor din somalia.
asa ca, din dorinta de a face cuiva rau, mi-am ros 2 unghii si am scuipat pe jos in birou cand eram singur.
si am trantit un pui cu sos dulce-acrisor, la care am folosit piept de pui, ciuperci, usturoi, un ardei, o ceapa verde, niste fasole pastai, zahar brun, sos de soia, ananas, pasta de tomate, otet din vin, amidon.
in primu rand, am pregatit sosu din juma de cana de suc de ananas, vreo 3 linguri de pasta de tomate, o juma de cana de supa de pui, 3 linguri sos de soia, o lingurita zahar, o lingura de otet si doua lingurite de amidon dizolvate in putina apa rece.
pe urma, am pus in un pic de ulei de masline doi catei de usturoi pisati cu un varf de lingurita de ghimbir, le-am calit, si peste am pus pieptu de pui taiat felii, pana o prins o culoare alba, care ii culoarea inocentei.

dupa aia, am pus ciupercile, fasolea, o cana de ananas, ceapa taiata marunt si ardeiu, si am amestecat la foc mare pana s-o inmuiat un pic legumele.
cand se inmoaie, am pus sosu preparat, am dat la foc mic, si am lasat sa fiarba vreo 15 minute.
si la final, am pus pe o farfurie, si am mancat cu orez. am luat reteta din cartea cu norwegian cooking, da aduce f mult a fi o treaba tip chinezarie. oricum, f bun!

the billie jean is not my lover!!

Tuesday, July 14, 2009

paste turcesti

deeeci, am folosit 3 rosii, vreo 4 fire de ceapa verde, un iaurt, niste paste si usturoi granulat ca nu am mai avut dinalalalt.
am pus pastele la fiert. am amestecat iaurtu cu un pic de sare si niste usturoi granulat, si l-am bagat la frigider, sa ramana rece.
dupa aia, ceapa taiata rondele am pus-o intr-o lingura de ulei de masline la calit, pana prinde o culoare maronie, ca frunza de stevie, peste care am pus rosiile taiate cubulete, apa cat sa le acopere, sare si piper dupa gust, si am lasat sa fiarba.
cand o fost fiert, am pus pastele pe o farfurie, am pus iaurtu cu usturoi sa le acopere din toate partile, si peste vreo 3 linguri de sos de rosii. se poate folosi si bulion in loc de rosii, da-i pacat acuma pe caldura sa dai banii pe bulion. pantelimonu petreceeeeeeeeee....

bruschete

si cum ar zice orice user decent de hi5, 0n3 oF My FaV sOnGs:


dupa audiere, se iau 3 rosii, se taie cubulete, se amesteza cu 4 catei de usturoi zdrobiti, busuoic, sare dupa gust si putin ulei de masline. doua felii de paine se baga la prajit, se pune continutu deasupra cat timp painea-i inca calda, si se serveste doar asa, sau, in cazu meu, cu un pic de urda.

Wednesday, July 8, 2009

deci pentru si datorita ca numa saptamana viitoare iau salar, saptamana asta o sa mananc numa pita unsa. deci, avem nevoie de o paine (feliata, eventual), unt si un cutit. se combina cele trei ingrediente, se bea un pahar de lapte dupa, dupa care se injura cum se stie mai bine de ciuda ca muistii aia nu mai dau salaru! poze n-am

Wednesday, July 1, 2009

erwtgsdfio

deci azi faceam un bilant la faptu ca cunosc o gramada de oameni. in sensu de prieteni, amici, cunostinte. da ce face diferenta dintre astia? care-i limita care se trece si trec dintr-un stadiu mai jos intr-unu mai sus. in general, alcoolu. alcoolu ii liant social, degeaba ar exista pareri contra. si nu doar social, ca daca nu ar fi alcoolu, nu am mai vedea pe net filmulete care incep cu "amateur". automat, dupa ce te-ai imbatat cu un om, ai zacut pe jos impreuna si ai mancat o mancare din acelasi blid mizerabil, gata! sunteti prieteni. pe urma, dupa ce sunteti prieteni, se merge si la alte activitati impreuna, cum ar fi la femei, sau la meci, cu cortu, la chefuri, si deja se transforma in prieten bun. la activitatile astea se mai intampla o pupatura cu baiatu ala, mai spui despre momentele cand nu ti se scoala pula, ca te-ai cacat pe tine, si devine prietenu cel mai bun. de aia baietii in general is asa prieteni buni unii cu altii, pt ca relatia in general se cladeste. da cu fetele se schimba afacerea asta. pt ca cu fetele de ex, te imbeti si le pupi, da asta nu inseamna ca o sa mai repeti experienta. sau, poate te futi, da asta nu inseamna ca o mai vezi vreodata. sau ba chiar si daca esti impreuna cu ea o perioada de timp, "ramaneti prieteni", da tu de fapt o urasti si ai scuipa-o intre ochi!!!! ca si interactiune fizica, se intampla mai mult decat cu un baiat, da rezultatu nu-i acelasi. chiar daca esti consortit cu tipa, relatia nu se cladeste decat la multa vreme dupa ce esti cu ea. si totusi, care-i semnu care iti da de inteles ca ai ajuns la o etapa superioara, si poate cea mai superioara cu o fata, recte consuarta? io mi-am dat seama acu ceva vreme, in urma unui gest nonsalant din partea mea. care is salant. deci relatia ii cu adevarat consolidata cu fata in momentu in care te basesti fara nici o problema cu ea de fata. si cand zic besesti, nu ma refer ca tragi o besina de abia auzita de floci, ca ma refer la una din aia care la mine o speriat cainele ce dormea in camera. cand tragi aer in piept, iti incordezi abdomenu, deschisi sfincteru, si ii dai bice! restu de gesturi, de gen pisu de fata cu ea, vomitat, stat in pl goala, mort de beat, murdar, nebarberit is niste uzuante care le are toata lumea cu toata lumea. un baiat cand se duce se sa intalneasca cu o fata poate sa omita un papuc murdar sau orice alte porcareli. da toti, absolut toti, evita sa se baseasca de fata cu ea asa sanatos. de abia cand esti in linistea noptii, la lumina de sfert de luna ce intra pe geam, cu un caine in camera, si impartasesti mirosu unei besini in timp ce te umfla rasu rau de tot, poti sa-ti dai seama ca esti fericit.

asa, aseara am pregatit un erwtgsdfio. am luat initial reteta de la dana prin intermediu telefonic, da nu am gasit tot ce imi trebuia, asa ca am zis ca ce plm, imi fac io dupa cum pot. si am folosit un piept de pui (nu-i musai, da repet, io-s carnivor, trebe sa mananc musai carne o data pe zi), doi ardei grasi si faini, o varza ultra mica, usturoi granulat, ghimbir, sos de soia.

am luat woku, am calit un pic de usturoi cu putin ghimbir in petit ulei, dupa care am pus puiu taiat culubete, dupa care l-am scos si l-am tinut la cald.

in ce-o ramas, am pus ardeii si jumate de varza cu frunzele intregi, am tinut la foc mare pana s-o inmuiat putin, am pus puiu peste, vreo 3 linguri de sos de soia, am pus niste vin (rosu, demidulce, murfatlar pinot noir mai exact), un pic de apa, si am lasat sa fiarba asa un pic.

catre final, am legat tot cu niste amidon dizolvat in apa rece cold, dupa care am mancat in gura. beusem si o bere inainte, da asta las la latitudinea fiecaruia.