Wednesday, June 24, 2009

paste cu sos de rosii si porc

dupa cum ziceam mai devreme si lui andreea, imi bac pl in el lucru si plec acas, ca-s rupt de somn! bugetari din toata tara, uniti-va! si mai mult, pruncii la toate colegele ce-s in concediu de maternitate is inca liberi! care colege inca tot sub geamu meu stau, in timp ce copiii lor fug de bezmetici pe coridoare, ca niste lemuri ce au prea multa cofeina in vene! da de ce stau inca aici la geam?? mai devreme credeam ca le atrage lumina, da acuma parca s-o innorat un pic. si parfumu meu stiu sigur ca nu are cum, ca nu folosesc asa ceva, io transpir nivea de la natura.
no bun, deci am folosit o ceapa verde, niste usutori, ciuperci, 4 rosii, un morcov, putin unt, sos de rosii (daca ii cazu), niste spirale si o bucata de carne de porc. se poate face si fara carne, iese foarte bun, da cum io is carnivor, nu am avut ce face si o trebuit sa folosesc un pic, ca sa nu-i rod la caine urechea.
am pus la fiert spiralele, si intr-o oala de teflon, am pus putin unt, si am gratinat usor ceapa taiata marunt, usturoiu taiat marunt, ciupercile felii si morcovu razuit.

dupa, am pus un pahar de apa peste, am pus rosiile taiate felii (cred ca era mai bine cubulete, da asta pt aia de au rabdare), sare si piper dupa gust si putin busuioc, si l-am lasat la foc mic vreo 15 minute.

in alt vas, io am folosit wok-u, am dat usoara culoare maro carnii prin procedeu lasat in tigaie pana se face maro, si amestecat intr-una, fara sa folosesc ulei sau altceva. dupa aia, am pus carnea inapoi in sos, am reincalzit sosu, si l-am pus peste spirale.

ah, si am uitat sa zic, am si mancat. ai ai aaai, coco jumbo! reiterez, merge si fara carne.

Friday, June 12, 2009

porc cu zama tip juice de portocale

deci adevaru ii ca violenta da rezultate. pentru ca fara violenta, cum ai mai face diferenta dintre act sexual normal si viol? sau, cum ai mai stii ca nu-i frumos sa ragai in public? sau si mai rau, cum am patit io azi la o festivitate de terminare liceu, sa faci un partz exact in momentu in care mergi sa dai flori la fata aia? ca doar tot din cauza la violenta se intampla toate relele in lumea asta, inclusiv cresterea marului ionatan din pamant.
si, tot cu ajutoru violentei, am reusit sa fac aseara de mancare, in sensul ca am batut cu pumnu in masa si am strigat mi-i foame! si deci, o sa-mi fac de mancare! ca sa-mi demonstrez ca io-s sefu in casa.
am folosit 3 felii de carne de porc, unt, rozmarin, doua cepe verzi (recomandabil praz, da plm stie de ce nu am gasit nici unu la mine in cartier gyeah!), doo portocale, doi morcovi, neste taitei lati si sare+piper=love.

in primu rand, am pus la fiert pastele cu morcovii taiati de-a lungu ff subtire si ceapa rondele ff subtiri.

pe urma, in niste unt si o tigaie antiderapanta sau cum se zice, am prajit carnea de porc pe o parte si pe aialalta, am dat cu sare si piper plus rozmarin pe ambele parti. cand o fost gata, am turnat zeama de la doua lamai stoarse, am oprit focu, am acoperit si am lasat sa stea asa 10 minute.

legumele cu taiteii si cu carnea se pun pe farfurie si se baloteaza la matz cu salata.

west side manastoor!!

Thursday, June 11, 2009

pui cu sos de ciuperci

azi va urasc pe toti! asa ca am facut un pui cu ciuperci otravitoare! care ucid. si am folosit un piept de pui, o juma de varza mica, 4 ciuperci, sare+piper, frisca si doua cepe verzi green. ciuperciurile folosite is otravitoare!!!

am fiert varza in apa cu putina sare.

dupa aia, am pus ceapa taiata marunt de tot cu ciupercile (otravitoare, desigur) in putin unt si le-am sotat. pe urma am pus peste ele cantitatea aproximativ juma de pahar din zeama scursa de pe varza, si niste frisca, si am lasat sa fiarba un pic, pana s-o ingrosat. sare si piper dupa gust, ca sa nu se simta gustu la ciupercile OTRAVITOARE!!!

puiul chicken l-am taiat in felii, l-am prajit in un pic de ulei de masline pe o parte si pe aialalta, l-am scurs intr-un servetel otravitor de ulei, dupa care am pus pe farfurie si am mancat.

doncha wish your girlfriend was hot like me?!

Friday, June 5, 2009

briose

briosele kick ass! si tata lu dexter din dexter laboratory crede la fel.
asa ca, cu toate ca nu prea folosesc cantitati exacte, de data asta am folosit, ca sa fiu sigur ca nu se bulesc briosele. si am folosit 350g de faina, 80 ml ulei tip masline, 80 g zahar, 10 g praf de copt, o badoaca de iaurt, 1 varf de brisca de sare, 2 oua, scortisoara si un borcan de compot de visine.

care bunoara se obtine compozitia amestecand totu, in afar de visine si scortisoara. o compozitie care seamana la consistenta cu clatitele, doar ca putin mai groasa.

pe urma se pune hartia in tava, se pune o linga de aluat in forma, se pun visine amestecate cu scortisoara, o jumate de lingura de aluat peste, si in varf cate o visina. si se baga la cuptor 20-30 de minute, se scot, si se lasa 15 minute sa se raceasca, adica sa fie cool.

gyeah!

pui cu ciuperci

acu ceva vreme, mai exact sa tot fie un an de atunci, erau alegerile locale la nivel national. la noi in localitate, printre alti candidati, figura si domnu asta: http://www.primariareghin.ro/uploads/pics/ranja_04.jpg, pe numele lui Rinja Ionel. original din slatina, medic veterinar de profesie. de cand o venit aici, tot orasu l-o cunoscut cu fatza-i usor stramba, din cauza de pareza suferita in frageda pruncie. si, evident, inainte de alegeri, erau afise cu el peste tot, inclusiv unu la iesirea din oras catre tg mures. banneru electoral nu era prins in patru puncte, ci era tras pe doua sfori. asa ca intr-o zi, cand aveam ceva treaba la mures, cand am iesit din oras, am tras pe dreapta ca sa pot sa rad in pace 4 minute, pentru ca din motive de gen camioane sau vant puterni, banneru electoral il arata pe el din fatza, vazandu-se foarte clar urmele accidentului pe care l-o avut, insotit de mesajul electoral "votati Rinjonel"

si deci, in viteza senzoriala sau cum sa zic sa sune mai important, am facut una din chestiile mele preferate ca si gust, si anume, pui cu ciuperci si, in care am folosit asa: o ceapa alba, un piept de pui chicken, doi ardei capia, un ardei rosu, ciuperci, niste usturoi, sos de soia si amidon.

am pus in wok un pic de ulei de masline, am calit 3 catei de usturoi si o lingurita de amidon, peste care am pus pieptanu de pui.

cand capata un pic de culoare, am crepat in 4 ceapa, si am pus-o deasupra, pana s-o desprins foitele de ceapa.

exact in momentu ala, printr-o manevra brusca, am pus ardeii taiati de-a lungu si ciupercile, am amestecat la foc iute (nu chilli), am pus 3 linguri de sos de soia, si am turnat o cana de apa.

cand o scazut apa, am bagat doua lingurite de amidon dizolvate in apa rece, am mai amestecat o data, si am servit cu orez.

Thursday, June 4, 2009

in primu rand, vin cu o urare la it-istii bugetari de tip mue! de aia ca mi-o taiat netu vreme de o luna. care actiune o actionat in asa fel asupra perceptiei mele, ca am avut impresia ca daca io nu mai am net, netu s-o terminat! si nu mai exista! si o sa reinvie doar in momentu in care o sa am si io iar net. care nu-i chiar asa cum credeam io, se pare ca. si vreme de o luna nu am facut nici o poza la nici o merinde. fuckin asshole, cum ar zice voltaire.
asa ca, in speranta ca ma pot dezobisnui de acest prost obicei, am luat o coala de hartie A4, pe care am lipit-o pe frigider si pe care am scris mare cu un marker "MERE NETU!!".
sper ca rezultatele sa se vada de maine.