Friday, April 3, 2009

tot felu

deci i-am zis tot felu, pt ca nu am urmat nici o reteta, in afara de ce imi dicta creieru. ca am un creier dictando. cateodata creieru imi dicteaza sa lovesc femei gravide sau copii mici cu inghetata in mana, da nu o fac, pentru ca is un suflet pur. cu lamaie.
deci maica, ar fi nevoie besoin de: un praz, 4 ciuperci, o juma de morcov, un ardei rosu gras, niste usturoi, ghimbir, pept de pui si sos soia.
in putin ulei de masline se pun la calit 3-4 catei de usturoi si o lingurita de ghimbir, pana cand prinde uleiu culoare. se caleste pieptu de pui, dupa care se scoate separat, si se tine la cald.

in uleiu ramas se pun la calit ciupercile cu morcovu, dupa care se adauga ardeiu si prazu.


cand s-o calit, se pune pieptu de pui inapoi, se toarna o jumate de cana de apa, 3 linguri de sos de soia, si se lasa pana scade putin apa. cand se intampla asta, se pun doua lingurite de amidon dizolvate in 4 lingurite de apa rece, se mai amesteca de doo ori, si gata.

separat, se face un sos dulce acrisor, pt care ii nevoie de amidon, zahar brun, otet (din orez, petrea nu o avut), sos de soia si pasta de rosii.

se pune cam 1/3 de pahar de otet, 4 linguri de zahar brun, o lingura pasta de rosii, 2 lingurite sos de soia, si se pun la fiert. se dizolva din nou 2 lingurite de amidon in 4 lingurite de apa rece, si se toarna peste, amestecand, pana da in clocot.


si ulterior, se serveste in gura. nu am mai mancat sos din asta pana acuma, da ii pur si simplu mi-nu-nat!!!

0 comments:

Post a Comment